• Search form

11.06.2018 | 12:07

Konkurs za učešće na Feminističkoj likovnoj koloniji u Sićevu

Centar za devojke iz Niša objavio je konkurs za učešće na četvrtoj Feminističkoj likovnoj koloniji koja će biti održana krajem jula u Sićevu. Pravo učešća imaju umetnice starije od 20 godina iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Cilj Feminističke likovne kolonije je da osnaži 12 mladih umetnica kako bi uključile feminističke teme u svoj rad, te da im omogući da zajedno stvaraju i međusobno se povežu, kao i da im obezbedi javni prostor u kojem će prezentovati svoju umetnost.

Komisiju za izbor umetnica čine: Sanja Solunac – vizuelna umetnica i aktivistkinja, koja je jedna aod pokretačica Women magazina (magazin za kulturu žensku i feminističku umetnost), Bojana Stamenković – vizuelna umetnica i kustoskinja, Tatjana Nikolić i Silvija Mihajlović, koordinatorke Centra za devojke.

Uslovi konkursa:

Četiri rada u PDF ili JPG formatu treba poslati na imejl: centarzadevojke@gmail.com, kao i CV i motivaciono pismo.

Rok za prijavljivanje je 20. jun.

Izabrane umetnice biće obaveštene o rezultatima konkursa do 30. juna.

Feministička kolonija će biti održana od 24. do 31. jula u Sićevu, 16 kilometara od Niša, gde se svake godine održavaju umetničke kolonije.

Tokom Feminističke likovne kolonije biće organizovan prateći program.

Zajednička izložba radova nastalih na Feminističkoj likovnoj koloniji biće postavljena u galeriji Art55 u Nišu u septembru 2018. godine.

Feministička likovna kolonija podržana je od OAK i Trag fondacije.

Umetnicama je obezbeđeno:

- putni troškovi koji će biti refundirani nakon dostavljanja putnih karata Centru za devojke.

- smeštaj (7 noćenja sa obrocima)

- umetnički atelje i potreban materijal (formati papira su 100x70cm/50x70cm).

- završna izložba i katalog.

Umetnice su dužne:

Sve učesnice Feminističke likovne kolonije su dužne da se slože sa pravilnikom rada, da ostave tri rada nastala na koloniji (dva organizatorkama same kolonije, a jedan galeriji) i da pročitaju Rider koji će dobiti pre kolonije.

(SEEcult.org)

Zoran Popovic, Autoportret, Zagonetka
Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.