• Search form

10.01.2018 | 11:00

Konkurs za učešće na grupnoj izložbi u Berlinu

Agencija Arty Production objavila je poziv svim zainteresovanim umetnicima da se prijave na konkurs za učešće na grupnoj izložbi u Berlinu koja bi trebalo da bude održana krajem 2018. godine.

Organizatori pozivaju umetnike koji su zainteresovani da izlože svoje radove na grupnoj izložbi u Berlinu da im pošalju svoje portfolije.

“U prvoj fazi konkursa, nema potrebe da formulišemo bilo kakve konkretne predloge, jer bismo sada želeli da definišemo listu umetnika koja bi odgovarala kriterijumima međunarodnih grupnih izložbi.

Ovo je umetnički projekat, a u ovom trenutku znamo samo da ćemo pokriti troškove putovanja za sve umetnike. O dodatnim troškovima, kao što su transport radova i stanovanje, ćemo razgovarati u kasnijoj fazi.

Neprofitna galerija u kojoj će se izložba održati nalazi se u prometnoj turističkoj oblasti u srcu Berlina, specijalizovana je za međunarodne grupne izložbe”, navedeno je u tekstu konkursa.

Radni naziv izložbe je “Nepolirani”, inspirisan starim “slomljenim” delovima Evrope.

“Cilj nam je da iskažemo ljubav prema autentičnosti, pronalazeći je u ljudima i okolini kako bismo se sklonili od površnog prikrivanja onoga što bi trebalo da bude autentično i iskreno. Znamo šta želimo, ali još uvek smo u procesu povezivanja različitih umetničkih energija”, naveli su organizatori konkursa.

Rok za prijavljivanje je 10. februar.

Zainteresovani umetnici mogu se prijaviti posredstvom imejl adrese artyproduction.agency@gmail.com

(SEEcult.org)

 

Video
10.01.2018 | 23:55

VOĐENJE: Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU

Vođenje kroz izložbu Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti kojom je MSU u Beogradu otvoren u oktobru 2017. godine nakon desetogodišnje pauze zbog više puta započinjane i odlagane rekonstrukcije.