• Search form

05.10.2018 | 13:01

Konkurs za volontere za 9. Green Fest

“Green fest” poziva mlade, odgovorne i društveno angažovane pojedince, koje zanimaju film i umetnost, ekologija i životna sredina, da se prijave za volontiranje na tom najvećem “zelenom” festivalu u regionu, koji će biti održan od 13. do 16. novembra u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Plastika nije igračka. Promeni igru!

Zainteresovani se mogu prijaviti slanjem kratke biografije i motivacionog pisma na adresu volonter@greenfest.rs najkasnije do 24. oktobra 2018.
godine. Samo kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor biće direktno  kontaktirani.

Izabrane volonterke i volonteri će imati priliku da razviju nove veštine, nauče da rade u timu, upoznaju nove prijatelje i potencijalne saradnike. U prethodnih osam godina više od 350 mladih je bilo uključeno u volonterski program “Green festa”. Na taj način organizatori nastavljaju praksu angažovanja mladih, koji kasnije mogu očekivati i priliku za rad na različitim projektima.

Međunarodni festival zelene kulture “Green fest” je jedna od najvećih  “zelenih” manifestacija u regionu jugoistočne Evrope, posvećena ekologiji i zaštiti životne sredine, koja kroz edukativne, filmske, izložbene i aktivističke programe i proizvode podstiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrednostima.

Tokom prethodnih osam godina festival je posetilo više od 65.000 ljudi.

Festival organizuju Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Beograda - Sekretarijata za kulturu, ambasade Francuske i Francuskog instituta, kao i uz pomoć mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Više informacija o pozivu dostupno je na greenfest.rs

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.