• Search form

27.06.2018 | 10:46

Konkurs za World Music Fest “Zeman” u Novom Pazaru

Organizatori World Music Festivala “Zeman”, koji će biti održan od 9. do 11. avgusta 2018. godine u Novom Pazaru, objavili su konkurs za pevače/vokalne interpretatore tradicionalne muzike i muzike napisane u maniru sevdaha.

Zainteresovani su pozvanhi da pošalju video ili audio snimak u ličnoj izvedbi zajedno sa osnovnim informacijama na mail zemanfest@gmail.com najkasnije do 20. jula 2018. godine.

Pesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike ili muzike napisane u maniru sevdaha.

Stručni žiri sačinjen od akademskih muzičara i estradnih umetnika odabraće osam najboljih izvođača koji će se predstaviti u finalnoj noći, a isti  žiri će i oceniti najbolje interpretacije.

Troje najboljih će, osim prilike da nastupe na festivalu, uz pratnju revijalnog festivalskog orkestra, dobiti i vredne novčane nagrade:

I mesto – 500 €
II mesto - 300 €
III mesto - 150 €

Festival “Zeman” je festival muzike sveta koji se od 9. do 11. avgusta događa u Gradskom parku u Novom Pazaru.

Festival neguje muziku nastalu mešanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom.

Prve večeri će se predstaviti sastav Sevdah duende iz Sarajeva. Publika će imati priliku da uživa u magičnim zvucima fuzije tradicionalne bosanke sevdalinke i flamenka.

Druge večeri festivala biće održano takmičarsko veče “Glas Zemana” na kojem će nastupiti osam najboljih izvođača odabranih na osnovu konkursa,  uz pratnju revijalnog orkestra festivala. Najbolji takmičari će dobiti vredne novčane nagrade, kao i profesionalni audio/video snimak nastupa.  

Treće večeri festivala nastupa neobičan sastav iz Beograda, koji neguje tradicionalnu osmansku muziiku Rahat.

U sklopu festivala, biće održane i dve muzičke radionice, na kojima se ostvaruje saradnja mladih talenata i već afirmisanih umetnika i stručnjaka u  oblasti muzike. Učesnicima radionica omogućava se da steknu nove veštine koje će im dalje pomoći u profesionalnom radu.

Festival “Zeman” zasniva svoj koncept na promociji istrajnog autorskog rada, originalnog izraza i snažnog izvođačkog potencijala.

Festival se realizuje uz podršku Grada Novog Pazara, Kulturnog centra Novi Pazar, te prijatelja iz sveta medija.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.