• Search form

04.10.2018 | 01:19

Poziv na CEE radionicu animacije

CEE Animation, nekadašnji Visegrad animation forum (VAF), objavio je poziv za zainteresovane za učešće producenata i njihovih krativnih timova u jednogodišnjem programu treninga, razvoja projekata i umrežavanja, koji je fokusiran na animirane ili hibridne projekte filmova svih dužina i vrsta (kratki, igrani, serije). Cilj je obezbeđivanje mentorstva u oblasti razvoja projekta, u rasponu od savetovanja prilikom izrade skripta do umetničkog i produkcijskoj konsaltinga.

Predavanja i prezentacije o aktuelnim trendovima u produkciji, marketingu i distribuciji, studije slučaja međunarodnih koprodukcija, finansijska i pravna pitanja i drugi važni elementi biće teme koje će predstaviti internacionalni stručnjaci.

CEE radionica animacije podeljena je na tri šestodnevna modula. Prvi će biti fokusiran na razvoj sadržaja, drugi na produkciju i finansiranje, a treći na nastup na tržištu.

Poziv je namenjen učesnicima iz zemalja slabijeg proizvodnog kapaciteta, a to su Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Estonija, Gruzija, Grčka, Mađarska, Island, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Makedonija, Malta, Crna Gora, Norveška, Portugal, Rumunija, Srbija, Slovenija, Slovačka, Tunis i Ukrajina.

Poziv je otvoren do 22. oktobra 2018.

Prva radionica biće održana od 30. novembra do 6. decembra u Ljubljani, druga od 20. do 26. marta 2019. u gradu koji će naknadno biti objavljen, a treća od 3. do 9. maja u Trebonu u Češkoj.

Organizatori pokrivaju troškove učešća i to za producente animiranih projekata u razvoju u iznosu od 1.800 evra, za dodatne članove kreativnog tima po projektu 900 evra, te za učesnike bez projekata 1.800 evra.

Na raspolaganju su i stipendije.

Time su pokriveni troškovi organizacije i učešća u programu, uključujući smeštaj i hranu tokom trajanja radionice, onlajn sastanke i učešće na pitćing forumu. Putni troškovi do i od mesta održavanja radionice nisu pokriveni.

Zainteresovani bi popunjeni prijavni formular i tražena dokumenta trebalo da pošalju do 22. oktobra. Za stipendije je potrebno priložiti motivaciono pismo sa opisom razloga za dodelu, a treba ga poslati direktno na adresu submissions@ceeanimation.eu.

Više informacija moguće je naći na sajtu visegradanimation.com

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.