• Search form

06.09.2018 | 22:30

Produžen konkurs za 16. Filmski front

Konkurs za slanje filmova za 16. Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski front, koji će biti održan u oktobru 2018. godine u Novom Sadu, produžen je do 21. septembra zbog velikog interesovanja.

“Pristigao je veliki broj filmova, a posebno iz regiona. Na tragu smo da oborimo rekord Fronta i zato smo produžili rok za slanje filmova na 21. septembar”, saopštila je predsednica Kino kluba Novi Sad Nina Latinović.

Prema propozicijama, maksimalna dužina filma je 30 minuta.

Film mora biti produciran tokom tokom ove ili prošle godine.

Festival prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove.

“Zvanične selekcije glavnog programa ne menjamo, a u prateći program uvodimo novitete. Prošle godine prikazivali smo horor filmove u ponoć, a ove godine planiramo matine animiranog filma za decu, kao i filmske radionice. Takođe, ove godine uvodimo još jedan dan, pa će festival trajati do nedelje”, navela je Nina Latinović.

Propozicije konkursa nisu menjane u odnosu na 2017. godinu, jer je organizatorima važno da zadrže integritet programa koji je publika godinama zavolela.

Više informacija o prijavljivanju filmova moguće je naći na sajtu Filmskog fronta preko kojeg se svi filmovi mogu i prijaviti za jednu od dve zvanične selekcije: Srbija/region i Međunarodna selekcija.

Organizatori Filmskog fronta, uprkos teškoćama u finansiranju i preobražajima koje je festival prošao, najavljuju još veće i bolje izdanje ove godine.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.