• Search form

11.09.2018 | 14:44

Jačanje javno-civilnog partnerstva

Jačanje javno-civilnog partnerstva

Desk Kreativna Evropa Srbija, u saradnji sa Alternativnim umetničkim prostorom “Kvaka 22”, organizuje 10. oktobra susret predstavnika javnog i civilnog sektora u kulturi, u cilju njihovog boljeg upoznavanja i prepoznavanja mogućnosti za nove saradnje, međusobno učenje i zajedničke poduhvate.

Većina projekata u programu Kreativna Evropa uključuje partnerstvo javnih i civilnih organizacija. U Srbiji takav vid povezivanja nije ustaljena praksa, tako da je Kreativna Evropa upravo prostor koji može da posluži jačanju saradnje i udruživanju kapaciteta. Partnerstvo javnih i civilnih organizacija i jednima i drugima može u mnoge da doprinese: javne ustanove imaju infrastrukturu, bogate arhive, delom osigurane finansije, dok su organizacije civilnog društva u situaciji da prikupljaju sredstva i projektno razmišljaju, te imaju specifična znanja poput rada s posebnim grupama publike, naveo je DKES.

Događaj “Javno-civilna partnerstva u kulturi” je jedinstvena prilika da se na jednom mestu sretnu predstavnici javnih i civilnih, manjih i većih organizacija, tek osnovanih i onih sa tradicijom, oni koji rade u srodnim ili potpuno različitim područjima, oni koji žele da steknu nova znanja i oni koji mogu da ih prenesu.

Za učešće se mogu prijaviti sve ustanove i organizacije u kulturi koje imaju želju da ostvare nova partnerstva i konkurišu na program Kreativna Evropa.

Broj učesnika je ograničen, a prijavljivanje je moguće popunjavanjem formulara do 3. oktobra u podne.

Događaj će biti odrzan 10. oktobra u 14 sati u Kvaki 22 (Ruzveltova 39, Beograd).

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.