• Search form

05.02.2018 | 13:45

Najtraženiji na 46. Festu

Najtraženiji na 46. Festu

Najveće interesovanje publike 46. Festa od početka prodaje karata tokom vikenda izazvali su filmovi “Tri Bilborda ispred Ebinga u Misuriju”, kanski pobednik “Skver” i poetična ljubavna priča “Skrivena ljubav”.

Tradicionalno, najveće interesovanje publike je za film kojim će 46. Fest svečano biti otvoren 23. februara u Sava centru - “Tri Bilborda ispred Ebinga u Misuriju” koji je nominovan za Oskara u sedam kategorija, a priča je o majci koja javno proziva lokalnu vlast zbog nerasvetljenog ubistva svoje ćerke.

Zlatnom palmom ovenčani “Skver” (The Square) švedskog reditelja Rubena Estlunda takođe je jedan od favorita publike 36. Festa, kao i poetična ljubavna priča Luke GvadanjinaSkrivena ljubav” (Call me by your name). Film “Oblik vode” (Shape of water) Giljerma del Tora, venecijanski pobednik i lider u nominacijama za Oskara (čak 13), takođe se našao na listi najtraženijih.

Festova publika, kako su istakli organizatori, već je navikla da očekuje kvalitet od kultnih reditelja, te su i ove godine siguran izbor dobro poznati autori i njihovi novi naslovi - Fatih Akin i film “Niotkuda” (In the fade), Pol Tomas Anderson i “Fantomska nit” (Phantom thread), kao i Roman Polanski i film “Prema istinitoj priči” (Based on a true story).

Popust od 10 odsto na komplete karata traje do 9. februara.

Omogućena je i onlajn kupovina karata za projekcije u Sava centru i Domu omladine putem sajta Eventima.

46. Fest prikazaće od 23. februara do 4. marta 116 premijernih filmova i deset klasika.

Cene karata su od 300 do 400 dinara – u zavisnosti od mesta i termina projekcije, dok 500 dinara koštaju za svečano otvaranje 23. februara u Sava centru.

Festivalski sajt je fest.rs, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org, kao i u PRILOGU (pdf)

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.