• Search form

13.11.2017 | 20:57

Novi album Dubioze – lektira za decu i odrasle

Novi album Dubioze – lektira za decu i odrasle

Dubioza kolektiv objavio je novi album “Pjesmice za djecu i odrasle”, četiri godine nakon poslednjeg diskografskog izdanja tog benda “Apsurdistan”.

Album “Pjesmice za djecu i odrasle” sadrži devet pesama, a najavljen je singlovima “Himna generacije” i “Treba mi zraka”, koje su ostvarile milionske preglede na YouTube-u.

Pjesmice za djecu i odrasle” čine obaveznu lektiru koju bi, prema navodima benda, svako trebalo da “pročita”.

“Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa YouTube-a. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini”, navodi Dubioza kolektiv, koji je na novom albumu ugostio bosanski bend Helem Nejse u pesmi “Pionirska”, dok su mu se u pesmi “Autopilot” pridružili Dino Šaran i Deaf Band Dlan. Već predstavljeni singl “Treba mi zraka” doneo je pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrovao je legendarni Dobrosav Bob Živković, na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci pesama.

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za decu i odrasle.

Novi album izlazi u izdanju Menarta, a dostupan je i za besplatno preuzimanje sa sajta benda dubioza.org

Dubioza kolektiv nastupiće uskoro u Srbiji - na 18. Koncertu godine koji će biti održan 9. decembra u Spensu u Novom Sadu.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.