• Search form

30.12.2017 | 11:27

Novogodišnje žurke

Novogodišnje žurke

Alternativu gradskom dočeku 2018. godine u Beogradu, čiji je program i budžet izazvao burne reakcije, tradicionalno nude mnogobrojni kafići, barovi i klubovi, uz bogato iće, piće i muziku u kafanama i restoranima.

Uz zvanični gradski novogodišnji program ispred Skupštine Srbije, uz Balkaniku, Riblju čorbu i folk pevača Acu Lukasa, gradske vlasti nude i besplatan ispraćaj stare i doček nove godine uz klasičnu muziku, džez i evergrin u Sava centru, uz nastupe Dečije filharmonije, sastava Kamerata Bras, Kamerate Serbike i Jovan Maljoković benda.

Program “Nova godina otmeno!” počinje već u 21 sat nastupom Dečije filharmonije pod dirigentskim vođstvom Ljubiše Jovanovića, sa violinistkinjama Janom Janićijević i Tijanom Nikolić kao solistkinjama. Program obuhvata dela Betovena, Baha, Štrausa i Ofenbaha, uz muziku iz filmova “Šindlerova lista”, “Pirati sa Kariba”… Kamerata Bras izvešće takođe dela popularne filmske muzike (Pink panter, Džejms Bond, Ratovi zvezda…) i narodnih pesama (Đelem Đelem, Kalašnjikov…), a Kamerata Serbika, pod vođstvom dirigenata Aleksandra Markovića i Biljane Radovanović, izvešće sa solistima (Roman Simović - violina, Nikola Mijailović - bariton, Dragan Radaković - sopran, Robert Lakatoš – violina) kompozicije Bramsa, Čajkovskog, Bernštajna, Verdija i Štrausa, dok će posle ponoći nastupiti Jovan Maljoković bend sa Irenom Blagojević kao specijalnom gošćom. Besplatne ulaznice moguće je podići na blagajnama Doma omladine i Kolarca.

Dorćol Platz nudi “Novogodišnju alternativu”, uz nastupe grupa Repetitor i Straight Mickey and the Boyz, te Hornsmana Kojota i Nebojše Intrudera.

Repetitor su, inače, objavili nedavno spot “Ako te ikada”, snimljen tokom koncerta u Centralnom zatvoru u Beogradu, a 2018. dočekaće u društvu benda sa kojim su u poslednjih nekoliko godina imali najbolje zajedničke svirke – Straight Mickey and the Boyz. Iza gramofona i CD plejera biće Nemanja Kojić Kojot i Nebojša Intruder, suosnivač elektro-pop sastava Intruder i jedan od članova Navigatorz DJ tima. Ulaznice koštaju 1.500 dinara, a na ulazu će biti 2.000.

Produženi novogodišnji doček, koji počinje već sutra i traje do 1. januara, najavljen je u Hangaru kod Luke Beograd, u okviru petog izdanja Central Dance Event novogodišnje platforme. Uoči novogodišnje večeri, 30. decembra, nastupa berlinski dvojac Pan Pot, uz domaću podršku Marka Milosavljevića i Lee Dobričić, kao i gosta iz Makedonije DJ Floodera. Tokom novogodišnje večeri najavljeni su članovi izdavačke kuće Diynamic Showcase - Kollektiv Turmstrasse live, Magdalena i Lehar, kao i domaći predstavnik Kristijan Molnar.

Cetinjska 15 biće lokacija dočeka “NYE 4K18” koji je organizovan u Zaokretu, LIFTu, Elektropioniru i Spratu, a nastupaju Kišobran, Beyond House i Mystic Stylez DJ-evi. Kapacitet je ograničen na 700 ljudi, ulaznica (narukvica) je 1.000 dinara, a na vratima 1.500 i važi za sva četiri prostora.

U Poletu možete dočekati novu godinu uz bend Ljubičice i DJ Skoču (GistroPop). Cena karte je 600 dinara, a na ulazu 1.000.

U obližnjoj pivnici SubBeerni centar nastupiće Magic Bush, Maljčiki i glumac Miloš Vlalukin – ovoga puta u ulozi DJ-a.

U OUR pabu u ulozi DJ-eva nastupaju Uroš Đurić i Luna Lu, a uz postmoderni sving i džez 50-ih i 60-ih zagrejaće vas petočlani Free Cats Band.

Klub 20/44 ugostiće turskog DJ-a Barisa K iz Istanbula, uz lokalnu podršku DJ Brke. Baris K je autor kompilacija Eurasia koje su doprinele popularizaciji turskog fanka, diska, roka i psihodelije iz 70-ih godina na globalnom nivou. DJ Brka deo je Disco Not Disco ekipe koja je ugostila na desetine stranih DJ-eva u Beogradu, uglavnom na brodu 20/44.

U Chiltonu je za novogodišnji doček najavljen koncert Ilije Ludviga, a posle ponoći nastupa DJ Aleksandar Delibašić (Like a Bad Girl Should) i potom Tromozak (aka Beli Miš). Ulaznice su 500 dinara.

Ljubitelje hevi metal muzike očekuje u Centru za kulturu Božidarac program u kojem nastupaju Rainmaker - Iron Maiden Tribute Band iz Beograda, Black - Metallica Tribute Band) iz Novog Sada, te DJ Hellspawn i DJ Kedlavi.

U Vrtoglavici nastupa klupski DJ tim: Goxy, Dark Energy i Zlatko, a puštaće alternativnu, gotik, elektro i pop-rok muziku. Broj karata je ograničen, a uz svaku kupljenu kartu dobija se vaučer za 2 sata igranja bilijara u prostoru Vertigo SUB.

U Strogom centru najavljeno je fanki novogodišnje veče, a na dve bine nastupaju Pera Krstajić & PeĐa Milutinović Duo, DJ Boban Petroni i DJ Vukobrat, odnosno DJ Chavo Loco, uz podršku DJ Panti pa vrati & DJ Supermama, te gosta iznenađenja. Ulaznice su 1.500 dinara, a kapacitet je 200 ljudi.

U klubu Udruženja rok muzičara Srbije u staroj vili na Vračaru možete dočekati novu godinu uz bend Ulični psi, koji izvodi obrade hitova domaće i strane rok muzike. Cena ulaznica je 15 evra, a obuhvata piće i grickalice.

BitefArtCafe nudi provod uz Girls, Boys and Toys.

U Džezvi je najavljen “Novogodišnji kabare” i theINVISIBLES. Cena je 1.500 dinara, a uračunato je jedno piće i ponoćni šampanjac.

U Kaldrma baru u Skadarskoj nastupaju Little Lu - Luka Gaćina i Lüle - Bojan Lüle Gajić, a ulaz je besplatan.

I u pabu Brod ulaz je tradicionalno besplatan, cene pića su kao i u toku cele godine, a muziku bira Raša (indi, pop-rok, elektro-pop, new garage…).

I na doček u bafeu Ventil u Kapetan Mišinoj ulaz je besplatan, s tim što je rezervacija stola 1.000 dinara po osobi i dobija se piće u istoj vrednosti.

Nesvakidašnji doček, namenjen ljubiteljima filma, nudi Dorćolsko narodno pozorište – scena Kosmodrom. Najavljena su dva filma, počev od 19 sati -  kada će biti prikazan rumunski film “Tiho venčanje” o apsurdnosti života u Rumuniji 50-ih. Drugi će biti prikazan oko 22.30 sati i još uvek je iznenađenje.

Za roditelje sa malom decom šansa da dočekaju novu godinu s prijateljima postoji u Igraonici Puslici u Vojvode Vlahovića. Cena za odrasle je 2.400 dinara, što podrazumeva švedski sto, čuvanje dece i neograničeno iće i piće za mališane, za koje je ulaz besplatan.

Umesto 1. januara u podne – kako je to bilo uobičajeno proteklih godina, Centar za kulturnu dekontaminaciju organizuje proslavu nove godine dva dana pre roka, odnosno 30. decembra oko 21.30 sati, posle premijere scenskog čitanja dramskog teksta “Predator” prema romanu Vladimira Arsenijevića.

Ako vam nedostaje dobar poklon u poslednji čas, imate priliku da rešite problem u Beopolisu, gde do večernjih sati traje program “Praznici sa prijateljima”, koji je započet 18. decembra, povodom 18 godina te kultne knjižare. “Praznici sa prijateljima” nastavljaju se i posle novogodišnjeg dočeka, odnosno do 20. januara do kada se mogu nabaviti izdanja velikoga broj izdavača uz popust od oko 20%. Među njima su Akademska knjiga, Biblioteka XX vek, Booka, Buybook Doo, Clio, Fabrika knjiga, FMK knjige, Geopoetika, Karpos Books, Književna radionica Rašić, Logos, LOM, Mama iz Zagreba, MostArt, Nojzac, Paideia, Partizanska knjiga, Radni sto, Rende, Sandorf, System Comics, Vbz…

Detalji o novogodišnjim proslavama  nalaze se u Kalendaru portala SEEcult.org

(SEEcult.org)

 • 01.12.2017 | 12:00

  Istorijski muzej Srbije, Trg Nikole Pašića 11, Beograd

  SMRT KARAĐORĐA PETROVIĆA - izložba (30.11.2017.-31.8.2018.), povodom dvestote godišnjice od ubistva vožda Karađorđa

  autori izložbe: Vladimir Merenik, Boško Ljubojević, Nebojša Damnjanović, Borislav Korica

  dizajn postavke: Izabela Martinov Tomović

  Svake subote u 13 časova stručno vođenje kroz postavku za individualne posetioce

  http://imus.org.rs

  13.01.2018 | 09:00

  Istorijski muzej Srbije, Trg Nikole Pašića 11, Beograd

  ĐORĐE STANOJEVIĆ - ČOVEK KOJI JE OSVETLIO SRBIJU - izložba (12.1.-30.9.2018.)

  realizacija: Istorijski muzej Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a uz podršku JP Elektroprivreda Srbije

  https://www.sendspace.com/file/q9yptp

  http://imus.org.rs

  09.02.2018 | 10:00

  Ustvarjalni center Švicarija/MGLC, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana

  ŠVICARIJA: SKUPNOST, UMETNOST IN NARAVA - razstava (8.2.2018.-6.1.2019.)

   

  NIKA AUTOR

  STOJAN BATIČ

  DRAGICA ČADEŽ

  JURE DETELA

  META GRGUREVIČ

  FRANCE GRUDEN

  SERGEJ KAPUS

  JANEZ LENASSI

  KAREL PLEMENITAŠ

  KAREL PUTRIH

  DRAGO TRŠAR

  DUŠAN TRŠAR

  LUJO VODOPIVEC

  BILAL YILMAZ

  avtorica projekta, razstave: Yasmín Martín Vodopivec

  http://www.mglc-lj.si

  07.04.2018 | 11:00

  Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

  FORMULA ČULA - izložba djela iz Zbirke marginalne umjetnosti i zbirki MSU-a (6.4.-15.9.2018.)

  kustosica izložbe: Daniela Bilopavlović Bedenik

  http://www.msu.hr

  13.04.2018 | 11:00

  Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, Zagreb

  KATARINA VELIKA - CARICA SVIH RUSA - izložba iz Državnog muzeja Ermitaž iz St. Peterburga (12.4.-29.7.2018.)

  kustosice izložbe: Natalia Bakhtareva, Iva Sudec Andreis, Danijela Marković

  http://gkd.hr

  14.04.2018 | 10:00

  Mednarodni grafični likovni center, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana

  DAVID LYNCH: OGENJ NA ODRU - razstava (13.4.-29.7.2018.)

  kustos razstave: Božidar Zrinski

  http://www.mglc-lj.si

  21.04.2018 | 10:00

  Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Trg srpskih junaka 2, Banja Luka

  PUNKTUMI: ZBIRKA INOSTRANE UMJETNOSTI MSURS - izložba (20.4.-30.8.2018.)

  Oto Pine (Otto Piene), Ginter Iker (Günther Uecker) i Hajnc Mak (Heinz Mack) iz grupe ZERO, Fridensrajh Hundertvaser (Friedensreich Hundertwasser), Hans Hartung (Hans Hartung), Pjer Alešinski (Pierre Alechinsky), Stenli Vilijem Hajter (Stanley William Hayter), Žan Mesažije (Jean Messagier), Zao Vu-Ki (Zao Wou-Ki), Šoići Hasegava (Shōichi Hasegawa), Jase Tabući (Yasse Tabuchi), Antonino Virduco (Antonino Virduzzo)…

  http://www.msurs.net

  14.05.2018 | 10:00

  Galerija Matice srpske, Novi Sad

  Muzeji za 10

  MAJSKA SKUPŠTINA 1848 - 170 GODINA POSLE - izložba (13.5.-1.9.2018.)

  autorka izložbe: dr Snežana Mišić

  http://www.galerijamaticesrpske.rs

  19.05.2018 | 10:00

  Radio Beograd/Kamena sala, Hilandarska 2, Beograd

  BITI DRUGI - 60 GODINA RADIO BEOGRADA 2 - izložba (18.5.-7.10.2018.)

  http://www.radiobeograd.rs

  26.05.2018 | 10:00

  Umetnička galerija “Nadežda Petrović”, Čačak

  Izazovi postmoderne - umetnost osamdesetih iz zbirke ‘Jugoslovenska umetnost druge polovine XX veka (maj - avgust 2018)

  Zastupljeni su umetnici: Radomir Damnjanović Damnjan, Zoran Petrović, Zmago Lenardič, Kosa Bokšan, Ferdinand Kulmer, Aleksandar Cvetković, Slobodan Trajković, Velizar Krstić, Slobodan Knežević Abi, Aleksandar Đurić, Gordana Jocić, Marija Dragojlović, Miodrag Đorđević, Božidar Damjanovski, Milan Miletić, Šemsa Gavrankapetanović, Marijana Muljević, Milica Mrđa Kuzmanov, Klavdij Tuta i Mileta Prodanović.

  *Radno vreme: Utorak – petak: 10 – 20 časova
  Subota i nedelja: 10 – 13 časova
  Ponedeljkom je Galerija zatvorena za posete.

  http://nadezdapetrovic.rs

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.