• Search form

18.12.2017 | 12:35

Objektivno

Objektivno

Jubilarna, peta godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine “Objektivno” biće otvorena 21. decembra u Muzeju Vojvodine, a obuhvata 55 radova 30 aktivnih fotoreportera, koje je odabrala Ana Lazukić, doajen fotografije i prva žena profesionalni fotoreporter u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Osim autora koji rade ili su ponikli u dve najveće novinske kuće u Vojvodini, biće izloženi i radovi fotoreportera koji rade za “Večernje novosti”, “Blic”, Tanjug, “Omladinske novine”, “Ruske slovo”, “Hlas ljudu”…

Među zastupljenim fotoreporterima na izložbi “Objektivno” je i pet dama: Čila David, Jelena Ivanović, Gordana Jović, Marija Erdelji i Veronika Vujačić.

Biće izloženi i radovi Novosađana koji su odavno dokazani na prostorima bivše Jugoslavije i koji su osvojili mnoštvo značajnih nagrada: Andraša Otoša, Geza Lenert, Jaroslava Papa, Martina Candira, Branka Lučića, Imrea Saboa, Jožefa Gergelja, Zorana Jovanovića Mačka, Nikole Stojanovića

Jožef Gergelj

Jaroslav Pap

Na izložbi su i fotoreporteri “Dnevnika” srednje generacije koji godinama već beleže događaje u Novom Sado: Slobodan Šušnjević, Radivoj Hadžić, Filip Bakić, te Goran Mulić i Ilija Ramić, a mlađu generaciju zastupaju: Aleksandar Kamasi, Robert Getel, Nenad Mihajlović, Vlada Jovanović, Arpad Gergelj, Andrej Pap, Nenad Karlić i Darko Dozet.

Ilija Ramić

Darko Dozet

Izložba je organizovana povodom Fotoreporterske nove godine, koju više od pet decenije naizmenično organizuju fotoreporteri dnevnih listova “Dnevnik” i “Mađar so”.

Aleksandar Jovanović

Organizatori izložbe i proslave su Foto asocijacija Vojvodine, Muzej Vojvodine i viši kustos Darijuš Sami, a svojevrstan domaćin je dnevni list “Mađar so”.

Izložbu je podržala Uprava za kulturu grada Novog Sada, a biće otvorena do 15. januara. 2018.

*Fotografija na vrhu: Jelena Ivanović

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.