• Search form

07.04.2018 | 20:23

Stradun Classic

Stradun Classic

Festival kamerne muzike Stradun Classic održava se prvi put u Dubrovniku od 6. do 11. aprila, a među učesnicima su engleski oboista Tom Owen, prvi fagotista Roterdamske filharmonije Pieter Nuytten, slovenački hornista Boštjan Lipovšek, violinista Daniel Rowland, te jedna od jedna od vodećih svetskih čelistkinja Maja Bogdanović i višestruko nagrađivani kontrabasista Zoran Marković iz Srbije, kao i pijanistkinja Martina Filjak i čelistkinja Monika Leskovar iz Hrvatske.

Festival organizuje Dubrovački simfonijski orkestar na inicijativu mlade klarinetistkinje Marije Pavlović iz Dubrovnika, koja važi za jednu od najtalentovanijih muzičkih umetnica mlađe generacije u Hrvatskoj, a ostvaruje i uspešnu međunarodnu karijeru.

Program obuhvata sedam koncerata u dva ciklusa, pri čemu će drugi festivala biti održan u septembru.

Dirigent u aprilskom izdanju je maestro Christoph Campestrini iz Austrije, a septembru će dirigovati Tomislav Faccini i Darrell Ang iz Singapora, nekadašnje “čudo od deteta”.

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću