• Search form

24.10.2017 | 12:23

Vukosavlјević i Bremer o saradnji u kulturi, medijima

Vukosavlјević i Bremer o saradnji u kulturi, medijima

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavlјević razgovarao je 24. oktobra sa državnom ministarkom u Saveznom ministarstvu spolјnih poslova Nemačke Marijom Bremer o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti kulture, kao i o medijskoj situaciji.

Vukosavljević i Marija Bremer su konstatovali da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti kulture u vidu različih projekata i razmene iskustavaa, preliminarno su dogovorili gostovanje izložbe nemačkih umetnika u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Vukosavlјević je, kako je navedeno, istakao i potrebu za otvaranjem kulturnog centra Srbije u Berlinu kao jednog od vidova jačanja kulturne saradnje dve zemlјe.

Takođe, razgovarali su i o potpisivanju sporazuma dve zemlje u oblasti kulture.

Vukosalјević je upoznao Mariju Bremer i sa medijskom scenom u Srbiji,  istakavši da su zakoni jasni i veoma liberalni kada je reč o slobodi medija i govora, navedeno je u saopštenju.

Marija Bremer je zahvalila ministru na tim informacijama i uputila ga na način na koji je oblast informisanja rešena u Nemačkoj, izrazivši ujedno spremnost te zemlje da podrži sva važna pitanja Vlade Srbije i Ministarstva kulture i informisanja.

(SEEcult.org)

Video
13.11.2017 | 16:23

Kritika na delu predstavlja: UVUU i Galerija Reflektor

Galerija Reflektor u Užicu, koja je počela rad tokom proteklog leta u nekadašnjoj kasarni u Krčagovu, u organizaciji Udruženja vizuelnih umetnika Užica (UVUU), pauziraće tokom zime, a za proleće najavljuje nastavak ambiciozno planiranog programa.