• Search form

Konkurs za dodelu književne nagrade Milica Stojadinović Srpkinja za 2018.

Zavod za kulturu Vojvodine raspisao je konkurs za dodelu književne nagrade “Milica Stojadinović Srpkinja” za 2018. godinu.

Nagrada je ustanovljena kao javno priznanje pesnikinji, za knjigu poezije objavljenu na srpskom jeziku između dve pesničke manifestacije “Milici u pohode”, odnosno od...

Konkurs za Međunarodno bijenale litografije

Međunarodno bijenale litografije, na kojem će biti predstavljena najbolja odabrana litografska dela nastala u protekle dve godine, biće održano prvi put od 1. do 15. novembra u Beogradu, a do 30. septembra otvoren je konkurs za učešće zainteresovanih umetnika.

Izložba ima međunarodni...

Konkurs za nagradu Artists of Tomorrow na Kosovu

Stacion - Centar za savremenu umetnost u Prištini objavio je poziv za nagradu Artists of Tomorrow (Umetnici sutrašnjice) za 2018. godinu, koja je namenjena umetnicima/cama na Kosovu do 35 godina starosti, a podrazumeva dvomesečni rezidencijalni boravak u Njujorku i samostalnu izložbu po povratku...

Konkurs za godišnju izložbu Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a

Odbor Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a raspisao je konkurs za godišnju izložbu u 2018. Pravo učešća imaju članovi svih sekcija ULUPUDS-a.

Izložba je prodajnog karaktera, a biće održana tokom decembra u UK Parobrod na temu “Kod”.

Prednost pri prijemu će imati oni radovi koji...

Konkurs KC Sombor za otkup umetničkih dela

Kulturni centar “Laza Kostić” u Somboru objavio je konkurs za prikuplјanje predloga za finansiranje umetničkih dela u oblasti vizuelnih umetnosti nastalih u proteklih pet godina, kao i finansiranje nastajanja novih umetničkih dela savremenih umetnika.

Konkurs je raspisan na osnovu...

Konkurs za Somborski salon 2018.

Kulturni centar “Laza Kostić” u Somboru raspisao je konkurs za izložbu “Somborski salon 2018”, na kojem mogu da učestvuju likovni umetnici koji žive i rade ili su rođeni na teritoriji Sombora.

Izložbene kategorije su: slikarstvo, vajarstvo, grafika, skulptura, digital art.

Na...

Konkurs za radove za Experimental Superstars festival

Međunarodni festival eksperimentalnog filma, muzičkog videa i ostalih audio-vizuelnih formi koje se koriste filmskim jezikom “Experimental Superstars” poziva zainteresovane da prijave svoje radove za njegovo četvrto izdanje koje će biti održano 25. i 26. avgusta na Brod teatru u Novom Sadu....

Konkurs Kulturnog centra Novog Sada za izložbe u 2019. godini

Kulturni centar Novog Sada raspisao je konkurs za samostalne i grupne izložbe u 2019. godini u oblasti savremene likovne umetnosti u galerijama Likovni salon (Katolička porta 5) i Mali likovni salon (Bulevar M. Pupina 9); a u oblasti fotografije, dizajna i primenjene umetnosti u galeriji Kluba “...

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.