• Search form

Konkurs za filmove 17. DokuFesta u Prizrenu

Međunarodni festival dokumentarnog filma DokuFest u Prizrenu prima prijave za filmove za svoje 17. izdanje do 28. februara 2018.

Konkurs je otvoren za kratke i dugometražne dokumentarne filmove, kao i za igrane, animirane i eksperimentalne kratke filmove.

Organizatori traže nove...

Poziv ULUS-a na Decembarski prodajni salon

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS) objavilo je poziv umetnicima za učešće na “Decembarskom prodajnom salonu” u Umetničkom pavilјonu “Cvijeta Zuzorić” u beogradu, koji će biti održan 20. decembra 2017. do 10. januara 2018. godine.

Postavka će obuhvatiti čitav prostor Umetničkog...

Poziv na obuku za kratke društveno-angažovane filmove

Grupa “Hajde da…” raspisala je konkurs za mlade (18-30 godina) iz Beograda koji žele da steknu osnovna znanja kako da svoju ideju pretoče u kratak društveno-angažovani film.

Obuka će biti realizovana od 2. do 6. decembra u Kulturnom...

Poziv na Puzzle#3 Stanice Servisa za savremeni ples

Stanica Servis za savremeni ples poziva koreografe i plesače, zainteresovane za stvaralaštvo u oblasti izvođačkih umetnosti, da se prijave za učešće u novom ciklusu edukativnog programa Puzzle, čiji je cilj sistematična razmena znanja i iskustava između generacije afirmisanih koreografa...

Konkurs Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci za izlaganje u 2018.

Narodni muzej u Smederevskoj Palanci raspisao je konkurs za 2018. godinu za održavanje samostalnih i grupnih izložbi u oblasti likovnih umetnosti u svojoj Galeriji moderne umetnosti (Prvog srpskog ustanka 128).

Za prijavljivanje na konkurs potrebno je dostaviti:
- biografija autora,...

Stipendije za studije u Francuskoj

Studenti u Srbiji koji žele da nastavi studije u Parizu, Bordou, Nici ili nekom drugom univerzitetskom gradu u Francuskoj imaju priliku da ostvare tu zamisao zahvaljujući stipendiji koju dodeljuju Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji.

Svake godine oko 50 studenata iskoristi...

Konkurs za projekat predstavljanja Srbije na 16. Bijenalu arhitekture 2018.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Muzej primenjene umetnosti u Beogradu, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, raspisali su konkurs za projekat predstavlјanja Srbije na 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji 2018. godine.

Javni poziv odnosi se na izbor koncepta i sadržaja...

Video
13.11.2017 | 16:23

Kritika na delu predstavlja: UVUU i Galerija Reflektor

Galerija Reflektor u Užicu, koja je počela rad tokom proteklog leta u nekadašnjoj kasarni u Krčagovu, u organizaciji Udruženja vizuelnih umetnika Užica (UVUU), pauziraće tokom zime, a za proleće najavljuje nastavak ambiciozno planiranog programa.