• Search form

29.05.2012 | 22:38

Zaz oduševila Skoplje

Zaz oduševila Skoplje

Popularna francuska pevačica Zaz oduševila je i skopsku publiku, u okviru turneje koju nastavlja početkom juna u Beogradu i Zagrebu.

Jedna od miljenica publike na ovim prostorima, posebno posle prošlogodišnjeg koncerta u Novom Sadu, Zaz je nedavno nastupila i u Ljubljani, a 1. juna gostovaće u Beogradskoj areni i potom 3. juna u Domu sportova u Zagrebu.

U krcatoj Univerzalnoj sali u Skoplju publika je ceo koncert propratila pevajući uporedo sa pariskom zvezdom, koja je po običaju ispoljila šarmantnost i energičnost, a dvočasovni nastup završila je bisom koji su okupljeni bukvalno vrištanjem dozvali.

Zaz se vraća pred publiku sa nekoliko novih pesama, a njeni aktuelni singlovi “La fée” i “Éblouie par la nuit” već osvojili publiku novim spotovima.

Zaz je ranije ove godine dobila državnu nagradu za najuspešnijeg francuskog izvođača u 2011.

Ove godine u prodaji se pojavio i njen prvi koncertni album i DVD “Sans Tsu Tsou” sa 16 odabranih numera snimljenih na različitim lokacijima.

Rođena u gradu Tur u centralnoj Francuskoj, Zaz se muzikom bavi od pete godine, a pored pevanja, svira klavir, violinu i gitaru.

Nadimak Zaz su joj u šali daju kolege iz benda Don Diego kojem je pristupila potpisujući ugovor velikim slovom “Z”. Uz nekoliko sopstvenih, ali i tri pesme francuskog pevača Rafaela, objavila je 2010. godine debitantski album “Zaz”, koji je za kratko vreme postao fenomen širom planete.

Samo u Francuskoj je dostigao tiraž od više od 800.000 primeraka, a pesma “Je veux” izazvala je pažnju najšire publike, ali i kritičara, postavši veliki međunarodni hit.

Viktor Sokolovski / SEEcult.org

*Fotografije sa koncerta u Skoplju nalaze se u Foto galeriji SEEcult.org, odnosno OVDE

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.