• Search form

29.08.2016 | 20:14

Inkarnacija u Londonu

Inkarnacija u Londonu

Debitantski film “Inkarnacija” reditelja Filipa Kovačevića, nakon svetske premijere na Cinema City festivalu u Novom Sadu i učešća na Filmskim susretima u Nišu, biće prikazan u zvaničnoj selekciji 24. Rejndens filmskog festivala u Londonu, koji će biti održan od 21. septembra do 2. oktobra.

Rejndens festival je jedan od najznačajnijih nezavisnih filmskih festival u Velikoj Britaniji i Evropi, a za ovogodišnje izdanje primio je čak 6.250 filmova iz 98 zemalja Odabranih deset filmova u glavnom takmičarskom programu, među kojima je i “Dnevnik mašinovođe” srpskog reditelja Miloša Radovića, ocenjivaće Stiven Fraj, Džoana Lamli i drugi istaknuti predstavnici britanske filmske i kulturne scene.

Reditelj “InkarnacijeFilip Kovačević izjavio je povodom učešća na Rejndensu da je očigledno da njegov film ima ambicije za inostrani plasman.

Navodeći da mu mnogo znači što je najpre domaća publika imala priliku da vidi njegov film, Kovačević je dodao a portal Filmskog centra Srbije i da svaki reditelj pokušava da napravi film za ceo svet, a ne samo za svoje govorno područje, zbog čega se radujem mogućnostima koje prilika u Londonu.

Psihološki triler “Inkarnacija” priča je o čoveku koji se budi na trgu nepoznatog grada, iznova i iznova. Svaki pokušaj da pobegne četvorici maskiranih ubica završava se njegovom smrću. Kroz neprekidnu poteru pokušava da otkrije svoj identitet i sazna ko mu je smestio ubistvo.

U filmu igraju: Stojan Đorđević, Dejan Cicmilović, Tihomir Stanić, Dača Vidosavljević, Sten Zendor, Vidan Dojčinović, Žarko Stepanov i Bogdan Petrović.

Reditelj Filip Kovačević, rođen 1989. u Beogradu, diplomirao je na Matematičkom fakultetu, a još tokom studija je počeo da radi na razvoju prvog dugometražnog filma, kao glavni producent, reditelj i jedan od scenarista. Diplomirao je na smeru Teorijska matematika i primene, paralelno sa post-produkcijom filma “Inkarnacija”, koja je završena u junu ove godine.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav