• Search form

13.01.2017 | 17:12

Preminuo Miki Jevremović

Preminuo Miki Jevremović

Pevač pop muzike Miodrag Miki Jevremović, poznat širom bivše Jugoslavije po šlagerima i baladama 60-ih i 70-ih godina, preminuo je 13. januara u Beogradu u 76. godini od posledica moždanog udara.

Jevremović je doživeo moždani udar pre više od dve nedelјe, a nakon hitne pomoći, koja mu je pružena u Urgentnom centru, prebačen je u Klinički centar, prenele su “Večernje novosti”.

Rođen 27. marta 1941. u Beogradu, Jevremović je učestvovao na brojnim festivalima, kao što su Beogradsko proleće, Vaš šlager sezone u Sarajevu, kao i festivali u Zagrebu, Opatiji i Splitu.

Sarađivao je sa Mikisom Teodorakisom i Borisom Bizetićem, koji je za njega komponovao jednu od najpoznatijih pesama Ako jednom vidiš Mariju.

Ostaće upamćen i po pesmama Mama, Pijem, S kim si sada kada je tužno vreme, Pesnikova gitara

Sa Đorđem Marjanovićem i Radmilom Karaklajić bio je 70-ih godina veoma popularan i u Sovjetskom Savezu, gde je 1975. bio proglašen i za pevača godine.

Voleo je i šah i učestvovao na velikom broju domaćih i međunarodnih turnira, a jednom je čak odigrao remi protiv svetskog prvaka Anatolija Karpova.

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.