• Search form

21.08.2012 | 11:48

Sarajevo Chamber Music Fest

Sarajevo Chamber Music Fest

Sarajevski festival kamerne muzike posvećen je ove godine stvaralaštvu Antonina Dvoržaka i Franca Šuberta, a osim koncerata, obuhvata od 24. avgusta do 1. septembra i majstorske radionice i predavanja.

Prema izboru umetničkih direktora Sarajevo Chamber Music Festivala (SCMF), Chrisa Finckela i Dine Mulića, odabrana dela Dvoržaka, Šuberta i drugih kompozitora, izvodiće Manhattan String Quartet (SAD), David Finckel & Wu Han (SAD), Benjamin Bloomfield (SAD), Yeonju Jeong (Južna Koreja/BiH), Sangmi Lim (Južna Koreja/SAD), Dino Mulić (BiH/SAD), Boris Rener (Slovenija), Alexander Swete (Austrija) i Christopher Taylor (SAD).

Drugi SCMF počinje 24. avgusta koncertom Manhattan String Quarteta sa austrijskim gitaristom Sweteom, koji će izvesti dela Šuberta.

Manhattan String Quartet nastupiće i 25. avgusta, a izvešće dela Betovena, Dvoržaka i Arenskog. Kao gosti na koncertu najavljeni su Wu Han (klavir) i David Finckel (violončelo).

Šubertu je posvećen program 27. avgusta, kada će nastupiti pijanisti Sangmi Lim i Dino Mulić, te Yeonju Jeong (violina) i Benjamin Bloomfield (bariton), dok je 28. avgusta na programu Mocart, a njegova dela izvešće ponovo Manhattan String Quartet, u pratnji Mulića i klarinetiste Borisa Renera.

Manhattan String Quartet gostuje i 29. avgusta, kada će na programu biti Debisi, Moe, Stravinski... a i zatvoriće SCMF 1. septembra - programom Dvoržakovih dela, koji će izvesti sa pijanistom Christopherom Taylorom.

Taylor će prethodno, 30. avgusta, održati recital na muziku Baha, Bramsa, Rzevskog i Šuberta.

Program SCMF-a obuhvata i niz majstorskih radionica, koje će održati učesnici tog festivala.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Sajt SCMF-a je sarajevochambermusicfestival.org, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.