• Search form

12.01.2013 | 14:49

Nova sezona Dogma Arts

Nova sezona Dogma Arts

Asocijacija Dogma Arts u Banjaluci započinje ovogodišnju izlagačku sezonu izložbom “Joseph Beuys vs. Ronald Reagan” Vladimira Klepića, jednog od sedmoro umetnika mlađe generacije iz BiH i Srbije koji su odabrani na osnovu konkursa.

Osim Klepića, čija će izložba biti otvorena 17. januara, za izlaganje u 2013. godini odabrani su i Draško Bošnjak, Radenko Milak, Davor Paponja i Miodrag Manojlović iz BiH, te Lidija Marinkov i Slobodan Stošić iz Srbije.

Umetnički savet galerije čine istoričarka umetnosti Žana Vukičević i vizuelni umetnici Borjana Mrđa i Ninoslav Kovačević.

Galerija će početkom aprila raspisati drugi konkurs za još pet izložbi tokom 2013. godine, koje su predviđene planom i programom, a svakog meseca nudi i slobodne termine koje umetnici mogu da zakupe na određeni vremenski period.

Asocijacija “Dogma Arts” je mlada neprofitna organizacija koja je uložila vlastita sredstva da bi obezbedila adekvatan galerijski prostor na atraktivnoj lokaciji u užem centru Banjaluke (Branka Ćopića 3, preko puta dvorane Borik). 

Vizija Asocijacije "Dogma Arts" je unapređivanje lokalne umetničke scene i predstavljanje savremene umetnosti, umetnika i unapređenje mogućnosti izlagačke i umetničke kulturne saradnje lokalnih i međunarodnih umetnika.

(SEEcult.org)

Gott liebt die Serben, Rasa Todosijevic
Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.