• Search form

01.02.2018 | 10:45

Šef-dirigent BGF kao pijanista

Šef-dirigent BGF kao pijanista

Beogradska filharmonija i njen šef-dirigent Gabrijel Felc, koji će nastupiti i kao pijanista, izvesće 2. februara u Kolarčevoj zadužbini popularna  simfonijska dela “Čarobnjakov učenik” Dikaa, Klavirski trio “Duh” Betovena, “Hari Poter” Vilijamsa i “Holanđanin lutalica” Vagnera.

Prema navodima BGF, pokazaće “kako zvuči magija u muzici”.

“Da li verujete u duhove? Ako ne verujete, nakon ovog koncerta ćete verovati. Jer kod nas oni donose vodu (Dika), prizivaju tišinu (Betoven), koriste čarobne štapiće (Vilijams) i izazivaju oluje (Vagner)”, naveo je Felc povodom tog koncerta.

Nesvakidašnji obrt usred najpopularnijih simfonijskih dela biće kamerni zvuk Betovenovog Klavirskog trija “Duh”, u kojem će se Felc predstaviti i kao pijanista sa koncertmajstorom BGF Tijanom Milošević i prvim čelistom Nemanjom Stankovićem.

Uz “Čarobnjakovog učenika”, korišćenog u Diznijevoj “Fantaziji”, gde je glavni glumac Miki Maus, omiljenog “Harija Potera i kamena mudrosti”, u kojem će ovoga puta uživati i odrasli, te legende o moreplovcu osuđenom na večno lutanje, BGF kroz “magičnu” tematiku spaja kompozitore potpuno različitih epoha.

Kao i na dosadašnjim koncertima, sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

*Foto: Marko Đoković

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav