• Search form

27.10.2014 | 22:38

Novi album Kuge

Novi album Kuge

Beogradski hevi-metal bend Kuga započeo je snimanje dugoočekivanog drugog albuma “Vatra u nama”, koji bi trebalo da se pojavi na proleće.

Snimanje albuma, na kojem bi trebalo da se nađe devet numera, počelo je u beogradskom studiju So what.

Izdavač u ovom trenutku još nije poznat, a članovi Kuge pominju da bi to mogla biti izdavačka kuća Sade records sa kojom su uspešno sarađivali i na prvom albumu "Najcrnje noći".

Zvanična promocija novog albuma očekuje se najkasnije do proleća 2015.

Postavu Kuge na albumu "Vatra u nama" čine: Bojan Ljiljak (vokal), Marko Žegarac (gitara), Andrija Grozdanović (gitara), Miloš Pavlović (bas gitara) i Nikola Zorić (bubanj).

Standardnom kvartetu Kuge, koja funkcioniše u tom sastavu od 2005. godine, na novom albumu se pridružio i gitarista Andrija Grozdanović. Na albumu će gostovati jos nekoliko poznatih muzičara.

Kuga je hevi-metal bend koji radi u kontinuitetu više od 10 godina, odnosno od 2003. godine, kada je prvi put nastupio pod tim imenom.

Momci iz benda najavljuju pomak u odnosu na prvenac "Najcrnje noći" kako u produkcijskom, tako i u muzičkom smislu, a nadaju se da će album naići na odličan prijem kod ljubitelja heavy/speed/thrash metala.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav