• Search form

23.08.2018 | 15:07

9. Grafička kolonija mladih - priroda i novi mediji

9. Grafička kolonija mladih - priroda i novi mediji

Grafička kolonija mladih u Prolom banji već devetu godinu zaredom omogućava umetnicima iz Srbije i sveta da razmene iskustva i istraživanja na polju grafike, a ove godine posvećena je povezivanju prirode i novih medija.

Učesnici devete Grafičke kolonije mladih su: Svetlana Maraš (RS), Timo Johannes (DE), Bojana Petković (RS), Deana Petrović (RS), Margarida Ribeiro (PT) i Maximilian Wolfs (DE).

Imajući u vidu lokaciju na kojoj se kolonija održava, učesnici inspiraciju nalaze u samom okruženju baveći se istraživanjem lokalne mitologije i poetika procesa nastalih u prirodi koji se takođe mogu reflektovati u tehnologiji.

Metode koje će se pritom koristiti vezane su za nauku, digitalne medije, spekulativni dizajn, kibernetiku, fotografiju i kompoziciju zvuka. Pozvani umetnici su slične teme obrađivali u svojim prethodnim radovima baveći se uticajem tehnologije na čoveka i njegovo prirodno okruženje.

Bojana Petković, inicijatorka i organizatorka Graficke kolonije mladih

Deveta Grafička kolonija mladih održava se od 19. do 27. avgusta, a rezultati rada učesnika biće predstavljeni od 1. do 10. septembra u Galeriji Doma kulture Studentski na Novom Beogradu.

Grafička kolonija mladih podržana je od Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav