• Search form

29.05.2024 | 21:16

Prvi Letnji likovni salon ULUCG

Prvi Letnji likovni salon ULUCG

Udruženje likovnih umetniika Crne Gore najavilo je prvi Letnji likovni salon ULUCG od 31. maja u Modernoj galeriji u Budvi, tematski posvećen nasleđu Mediterana.

Selekcioni tim (prof. dr Aleksandar Čilikov, mr Milica Bezmarević i  mr Maja Marović) odabrao je na osnovu konkursa 34 rada umetnika i umetnica savremene crnogorske scene.

Šest planiranih izložbi prvog Letnjeg likovnog salona ULUCG biće realizovano tokom leta u više crnogorskih gradova na primorju i na severu zemlje.

Stručni tim se prilikom izbora radova vodio temom “Nasleđe Mediterana”, pa su tako odabrani radovi koji idejno i sadržajno korespondiraju sa tim nazivom, a u dijalogu su sa aktuelnim tendencijama savremenih umetničkih praksi. Na taj način otvorila se mogućnost predstavljanja jednog dela relevantne crnogorske umetničke scene danas, kao pozitivna inicijativa strukovnog udruženja u najeri što kvalitetnijeg i sadržajnijeg promovisanja i afirmacije njenih umetnika, navela je povodom izložbe Milica Bezmarević.

Letnji likovni salon ULUCG, kako je dodala, najava je svih budućih pozitivnih inicijativa i likovnih događaja, koji uspostavljaju poverenje u njihov dalji razvoj i otvaraju nove prostore izlagačkih mogućnosti.

Izložba u Modernoj galeriji, organizovana u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve, biće otvorena do 16. juna.

(SEEcult.org)

 

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.