• Search form

13.06.2013 | 17:08

100.000 posetilaca Pikasa

100.000 posetilaca Pikasa

Galerija Klovićevi dvori u Zagrebu dočekuje 14. juna 100000. posetioca izložbe “Remek-dela iz Muzeja Picasso, Pariz”, koji će dobiti prigodan poklon, uz doček kojem će prisustvovati predstavnici Grada Zagreba, Ministarstva kulture Hrvatske i sponzora i partnera izložbe.

Izložba sa 56 Pikasovih slika i skulptura iz zbirke pariskog Muzeja Pikaso otvorena je 20. marta, a prema navodima organizatora, posećuju je i učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, roditelji s decom, penzioneri…

Interesovanje za izložbu iskazano je i u drugim gradovima Hrvatske, kao i u regionu, delom podstaknuto turnejom organizacionog tima koji je održao prezentacije u Rijeci, Puli, Splitu, Mariboru, Ljubljani, Beogradu, Osijeku, Banjaluci i Sarajevu, kao i pratećim aktivnostima i artiklima iz galerijskoj prodavnici.

Novinari i građani imali su priliku tokom izložbe i da razgovaraju kustoskinjom Marinom Viculin, koja je i direktorka Klovićevih dvora.

Osim izložbe, u Galeriji Klovićevi dvori svakog utorka organizovana su i predavanja na teme u vezi sa čuvenim španskim umetnikom autora.

Izložba je otvorena do 7. jula, a cena pojedinačne ulaznice za odrasle iznosi 70 kuna (oko deset evra), a za grupe od najmanje 15 osoba uz uključeno stručno vođenje 60 kuna. Ulaznica s popustom za učenike, studente i penzionere je 50 kuna, dok je za grupe 40 kuna.

Reč je o međunarodnom projektu Hrvatske i Francuske, čiju su realizaciju pokrenule Galerija Klovićevi dvori i pariski Muzej Pikaso. Izložba je organizovana upravo u mesecima pre ulaska Hrvatske u EU, a neposredno uoči konačnog povratka umetničkih radova Pikasa na stalnu postavku, nakon višegodišnjeg gostovanja širom sveta zbog renoviranja pariskog muzeja.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav