• Search form

08.08.2018 | 12:49

5. SuperUho

5. SuperUho

Iskon plaža u Primoštenu ponovo je od 6. do 8. avgusta mesto susreta muzike i zabave, zahvaljujući petom SuperUho festivalu, koji je tradicionalno najavljen programom Festivala dokumentarnog rok filma DORF iz Vinkovaca.

Među učesnicima petog SuperUha su ponovo okupljena britanska četvorka Ride, te Turbonegro, !!!, John Maus, Trail Of Dead, Pallbearer, Algiers, No Age, Earthless, Blue Hawaii, Pick A Piper, Šumski, Nlv, Crvi, Porto Morto, Them Moose Rush, Tyger Lamb i Harvo Jay.

Festivalski kamp otvoren je još 4. avgusta, a posetiocima su i na Iskon plaži dostupne su ležaljke i zakloni, te raznovrsni zabavni sadržaji.

Uoči SuperUha, održan je prvi deo 12. DORF-a, koji je ponudio osam muzičkih dokumentaraca, od kojih je sest iz Slovenije, Hrvatske i Srbije u regionalnoj konkurenciji, uz gostovanja autora i razgovore s publikom. Filmove su predstavili Phil Cox (Betty – kažu da sam drukčija), Miroslav Sikavica (Glasnije od oružja) i Igor Bašin (LP film Laibach), a održana je i ekskluzivna prezentacija Tajna povijest DORFa powered by PećaKuća.

Ovogodišnji laureat DORF-ove nagrade za životno delo Vojo Šindolić nije mogao iz porodičnih razloga da dođe u Primošten, pa će mu nagrada biti uručena naknadno.

Nastavak programa DORF-a najavljen je od 23. do 25. avgusta u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

DORF se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, u partnerstvu sa Žednim uhom i Gradskim muzejem Vinkovci.

SuperUho su, uz kompaniju Iskon – kao generalnog sponzora, podržali i Opština Primošten i lokalna Turistička zajednica.

Festivalski sajt je superuho.com, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

*Foto: Tomislav Sporiš

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.