• Search form

12.11.2017 | 14:54

Amalia Miler u SKC-u

Amalia Miler u SKC-u

Mlada muzička umetnica Amalia Miler održaće 13. novembra u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra koncert klasične gitare, na kojem će izvesti dela Baha, Bogdanovića, Britna i Brauera.

Koncert organizuju Kulturno društvo LADA, u saradnji sa SKC-om i Centrom za razvoj ideja, u nastavku serijala čiji je cilj promovisanje mladih izvođača.

Amalia Miler je počela da svira gitaru kao desetogodišnjakinja, a nakon niže mužičke škole, koju je završila u Smederevu (Kosta Manojlović), srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Beogradu, u Muzičkoj školi “Josip Slavenski”. Osnovne studije završila je na beogradskom Fakultetu muzičke umetnosti, na kojem je trenutno na master studijama.

Tokom školovanja osvojila je nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima i učestvovala na mnogobrojnim masterklasovima kod prestižnih profesora iz celog sveta.

Program koncerta u SKC-u: Bah – Čakona; D. Bogdanović - Jazz sonatina; B. Britten – Nocturnal; L. Brouwer - Decameron Negro.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.