• Search form

12.11.2017 | 01:23

Bet Hart u punoj Hali sportova

Bet Hart u punoj Hali sportova

Američka bluz pevačica Bet Hart (Beth) nastupila je 11. novembra prvi put u Beogradu, u okviru turneje na kojoj promoviše aktuelni album “Fire On The Floor”, ali izvodi i najveće hitove iz karijere, kao i obrade bluz standarda po kojima je i postala poznata.

Dvočasovni koncert u Hali sportova, za koji su bile puštene u prodaju dodatne karte, Bet Hart je započela podsećanjem na hitove iz dugogodišnje saradnje s gitaristom Džoom Bonamasom (Joe Bonamass) “A Sunday Kind Of Love” i “For My Friend” da bi prešla na zavodljivi bluz “Close To My Fire”, a zatim na “Swing My Thing”, te “Chocolate JesusToma Vejtsa sa albuma obrada “Don't Explain” (2011) koji je takodje snimila sa Bonamasom.

Publika je, između ostalog, čula i “Lay Your Hands On Me”, “Let’s Get Toghether”, obradu velikog hita “Change Is Gonna ComeSema Kuka, te autorsku “Baddest Blues” sa albuma “Bang Bang Boom Boom” (2012).

Otpevala je i “Picture in Frame” sa novog albuma, sa kojeg je izvela i “Jazz Man” i naslovnu “Fire on the Floor”. Posebno ushićenje izazvala je i svojom verzijom pesme “I’d rather go blind” Ete Džejms.

Bujnom pojavom i zavodljivim, energičnim nastupom, Bet Hart se potvrdila pred obožavaocima u Beogradu kao emotivna i jaka, a istovremeno nežna i surova, kako je i opisuje svetska muzička kritika. Sirova emocija koju emituje na živim nastupima joj, kako sama kaže, znači više od svega u životu.

Rođena u Los Anđelesu, Bet Hart prve albume izdala početkom 90-ih, a pažnju javnosti privukla je 1999. godine singlom “LA Song (Out of This Town)”, nakon čega je njena karijera krenula uzlaznim putem. Dobila je mnogobrojna priznanja, a više puta nominovana je za Gremi.

U organizaciji Hale sportova i HH Artists, kao predgrupa Bet Hart nastupio je domaći bluz-rok bend Texas Flood, čiji je specijalni gost bio Dragoljub Crnčević iz sastava Point Black.

Uoči Beograda, Bet Hart je nastupila u Boogaloo u Zagrebu, a turneju nastavlja u Milanu, pa u Cirihu, Tbilisiju… Drugi deo evropske turneje najavila je za april u Irskoj i Velikoj Britaniji. Koncert u londonskom Rojal Albert holu, zakazan za početak maja, već je rasprodat.

Dolazak u Beograd autoputem iz Zagreba Bet Hart i njen sastav zabeležili su kraćim snimkom, uz komentar da im je drago što nisu u kamionu, s obzirom na kilometarsku kolonu na granici…

*Foto: Selena Pantović Bakić

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.