• Search form

08.01.2018 | 11:05

FDU započinje obeležavanje jubileja

FDU započinje obeležavanje jubileja

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu obeležava tokom 2018. godine 70 godina postojanja, a kao prvi u nizu umetničkih i naučnih programa, kroz koje će predstaviti bogatstvo i raznovrsnost svog rada i rezultata, najavio je za 12. januar u Parobrodu izložbu fotografija studenata Katedre za kameru i promociju kalendara za 2018. godinu sa autorskim studentskim fotografijama.

FDU će obeležavati jubilej iz meseca u mesec, podsećajući publiku na svoju bogatu i raznovrsnu delatnost, ali i otvarajući dijaloge o važnim i aktuelnim pitanjima vezanim za razvoj i uticaj kulture, umetnosti i medija. Time će, kako je saopštio, doprineti stvaranju boljih i kvalitetnijih uslova za umetnički rad i medijsku produkciju.

Nastavnici, saradnici i studenti FDU decenijama unazad su među ključnim pokretačima i akterima kulturno-umetničke i medijske scene, a njihov rad i angažman vidljiv je u svim sferama umetničkog, javnog života. Za svoje radove nagrađivani su najrelevantijim priznanjima kako u regionalnim, tako i međunarodnim okvirima.

Na izložbi autorskih, umetničkih fotografija studenata Katedre kamere FDU, koja će biti otvorena uz promociju kalendara za 2018. godinu, zastupljeni su Luka Trajković, Uroš Petrov, Vuk Papić, Igor Lazić, Boško Đorđević, Marko Milošević, Kosta Đuraković, Vladimir Đurić, Milica Drinić, Aleksa Radunović i Vidoje Vujatović.

Marko Milošević

Kosta Đuraković

Vladimir Đurić

Fotografije su nastale pod mentorstvom vanrednog profesora Aleksandra Kostića i docenta na Katedri kamere Branka Sujića.

Promišljajući stvarnost i beležeći svet u kojem žive, studenti Katedre za kameru donose svojim fotografijama autentičan, živ, vizuelni materijal posebnog senzibiliteta i sa jakim autorskim pečatom.

Pored fotografija iz kalendara, publika će moći da pogleda poseban foto serijal u okviru prateće izložbe.

Cilj te postavke, kako je saopšteno, jeste da predstavi nove, mlade umetnike koji će svojim talentom sasvim izvesno obezbediti svoje mesto na savremenoj umetničkoj sceni.

Izložba fotografija studenata Katedre za kameru FDU biće otvorena do 18. januara u Ustanovi kulture Parobrod.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.