• Search form

30.06.2018 | 11:23

Finalisti 52. Gitarijade nakon Bilija Ajdola

Finalisti 52. Gitarijade nakon Bilija Ajdola

Demo grupe Aleja velikana, Navy ne obećava i Amnezija iz Beograda, te GMO iz Zaječara i Cornix iz Banjaluke, izabrane su u finale 52. Gitarijade u Zaječaru, a nastupice 30. juna nakon najveće zvezde - britanskog pank-rok veterana Bilija Ajdola.

Finaliste je, nakon dve polufinalne večeri, odabrao stučni žiri koji čine rok kritičar Petar Peca Popović, nosilac titule rokonačelnika 52. Gitarijade, novinar Nenad Kuzmić i frontmen Nevernih beba Milan Đurđević.

Gitarijadu zatvara britanski pank-rok veteran Bili Ajdol, koji je potvrdio učešće uprkos zdravstvenim problemima zbog kojih je prethodnih dana otkazao par nastupa na evropskoj turneji – u Regensburgu i Padovi. Poznat kao muzičar koji retko otkazuje koncerte, Bili Ajdol je u izvinjenju italijanskim i nemačkim fanovima naveo da je ipak morao da otkaže nastupe zbog infekcije sinusa i pluća.

Organizatore Gitarijade zamolio je samo da se vreme njegovog koncerta pomeri za sat ranije, odnosno da počne u 23 sata.

Uoči nastupa Ajdola, najavljeni su Vakum i Partibrejkers, a nakon njega će nastupiti finalisti, te Dejan Cukić i Spori ritam bend, nakon proglašenja pobednika.

S obzirom da je ulaz na Gitarijadu besplatan i da je to prvi koncert kojim će Bili Ajdol nastaviti evropsku turneju, interesovanje obožavalaca je ogromno, a prema navodima organizatora, javio se i veliki broj fanova iz inostranstva, pa savetuju svima da se potrude da na vreme stignu na zaječarsku Kraljevicu.

Gitarijadu su otvorili 28. juna britanski hevi-metal veterani Saxon koji su tokom gotovo dvočasovnog koncerta izveli numere sa novog, 22. albuma “Thunderbolt”, ali i najveće hitove iz višedecenijske karijere, a obožavaocima su obećali ponovni dolazak.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.