• Search form

25.09.2018 | 23:46

Finansiranje kulture iz ugla donatora i sponzora

Finansiranje kulture iz ugla donatora i sponzora

Predstavnici kompanija, fondacija, ambasada i institucija koje su donatori ili sponzori manifestacijama u kulturi, umetničkim projektima i ustanovama, učestvovaće 27. septembra u Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu u razgovoru o razlozima i načinima na koje podržavaju sektor kulture, šta su im prioriteti, strategije, metode…

Cilj tog razgovora, organizovanog u okviru debatno-edukativnog programa “Kreativnog mentorstva”, jeste da upozna mlade profesionalce iz sektora kulture i kreativnih industrija o mogućnostima i potencijalnim načinima finansiranja njihovih projekata i organizacija.

Kao učesnici okruglog stola “Drugi ugao – finansiranje kulture i umetnosti iz ugla donatora i sponzora” najavljeni su Tijana Jugović iz ambasade SAD, zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern, direktor Francuskog instituta u Srbiji Žan-Batist Kizen, Aleksandra Đorđević iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Jovana Paljić iz kompanije Coca Cola Hellenic, a pozvane su i direktorke SBB Fondacije Jovana Lukić i MEDICON-a Jelena Belokapić.

Razgovor će moderirati menadžerka u kulturi Ivana Jovanović Arsić, predsednica udruženja “Kulturis” i alumnistkinja “Kreativnog mentorstva”.

Program “Kreativno mentorstvo” je prvi mentorski program u Srbiji koji se bavi ličnim i profesionalnim razvojem budućih lidera u oblasti kulture. Program promoviše mentorstvo kao način doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva ostvarenih profesionalaca, mentora, i budućih stručnjaka, mentija.

Pokrovitelji četvrtog ciklusa “Kreativnog mentorstva” za sada su Ambasada SAD u Srbiji, MEDICON, Titan Cementara Kosjerić, Coca Cola Hellenic, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, ERSTE banka, Ambasada Švedske u Beogradu i Francuski institut u Srbiji.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.