• Search form

29.03.2018 | 22:15

Novi album Kuge - Vatra u nama

Novi album Kuge - Vatra u nama

Beogradska hevi metal grupa Kuga objavila je novi album “Vatra u nama” za izdavačku kuću One Records.

Vatra u nama” je drugo izdanje benda Kuga, koji egzistira na muzičkoj sceni već 15 godina, bez pauze u radu. Na albumu se nalazi osam raznolikih pesama, među kojima su hitovi “Đavoli ja i ti”, “Krvava ulica” i “Sablasni tron”.

Materijal za album snimljen je u studiju Orvel u Zemunu, a 2017. godine završena je i produkcija koju je radio Dejan Jelfan Jelisavčić iz hard-rok grupe Karizma.

Kuga je od ranije poznata publici i po učešću u domaćem horor-komičnom filmu “Crna Zorica”, u kojem se mogu čuti dve numere tog benda sa prvog albuma “Najcrnje noći”.

Izdavačka kuća One Records objavila je i prvo izdanje Kuge koje je specijalno remiksovano i remasterovano. Kao bonus pesme, na remasterovanom izdanju naći će se i live snimak koncerta iz 2006. godine, kao i snimci koji su obuhvaćeni maksi singlom “Lusija”, za čije je snimanje bila zadužena najnovija postava grupe Kuga.

Pored pevača i jedinog originalnog člana Kuge, Bojana Ljiljka, bend danas čine i Andrija Grozdanović, Uroš Andrijašević, Sergej Radan i Nikola Marinković.

Album “Vatra u nama” može se nabaviti u svim bolje snabdevenim radnjama u kojima su zastupljena rok izdanja, po ceni od 600 dinara.

Promocija novog albuma započeta je koncertom u Nišu, a očekuju se  potvrde novih datuma i koncertna promocija u Beogradu.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.