• Search form

26.01.2018 | 15:15

Produžen Poseban kolektivni ugovor sa ustanove kulture

Produžen Poseban kolektivni ugovor sa ustanove kulture

Ministarstvo kulture i informisanje Srbije i reprezentativni sindikati u oblasti kulture potpisali su 26. januara Sporazum o produženju roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora za ustanove kulture čiji su osnivači Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izrazio je zadovoljstvo saradnjom koju Ministarstvo ostvaruje u socijalnom dijalogu sa reprezentativnim sindikatima u oblasti kulture na zaštiti i unapređenju ravnopravnog položaja i statusa zaposlenih u ustanovama kulture, saopšteno je posle potpisivanja Sporazuma.

“Zajedno smo se izborili krajem prošle godine za povećanje plata zaposlenih, a pred nama je važan period procesa prilagođavanja našeg zajedničkog funkcionisanja po novom Zakonu o sistemu plata u javnom sektoru i Zakonu o zaposlenima u javnim službama”, izjavio je Vukosavljević.

Sporazum su u ime reprezentativnih sindikata potpisali u Ministarstvu kulture predsednik Samostalnog sindikata kulture Srbije Dragana Đorđević, predsednik Granskog sindikata kulture i umetnosti “Nezavisnost” Dragan Milanović i predsednik Konfederacije slobodnih sindikata – delatnost biblioteka, arhiva, muzeja i ostale kulturne aktivnosti, Nenad Marinković.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.