• Search form

28.06.2018 | 13:03

Saxon na početku 52. Gitarijade

Saxon na početku 52. Gitarijade

Britanski hevi-metal bend Saxon otvara 28. juna 52. Gitarijadu u Zaječaru, koju će zatvoriti 30. juna britanski pank-rok veteran Bili Ajdol (Billy Idol).

Bend Saxon poslednji put je svirao u Beogradu 1983. godine, a predstaviće se najvećim hitovima i klasicima metala, kao što su ’’Denim And Leather’’, ’’The Eagle Has Landed’’, ’’Strong Arm Of The Law’’, ’’Wheels Of Steel’’, ’’Power And The Glory’’ i ’’Broken Heroes’’.

Festivalski program će početi nastupom pobedničkog benda 51. Gitarijade – kumanovskog sastava Ki, a potom će nastupiti Saxon od 21.30, pa polufinalisti, Psihomodo pop iz Zagreba, te Johnny Ranković & The Churlians.

Za 29. jun najavljeni su nastupi grupa Hadži prodane duše i Galija, nakon čega će se predstaviti polufinalisti, a u završnici večeri nastupiće Neverne bebe i Nikola Čuturilo.

Finale 52. Gitarijade biće održano 30. juna, a nastupiće lokalni bend Vacuum, Partibrejkers, te finalisti, a potom Bili Ajdol i na samom kraju Dejan Cukić i Spori ritam bend.

Za takmičarski program 52. Gitarijade u Zaječaru odabrano je deset demo bendova iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a ukupno ih je bilo prijavljeno oko 70.

Na 52. Gitarijadi nastupiće Amnezija iz Beograda, Red Danger iz Negotina, Kler iz Novog Sada, Rov iz Smedereva, Infinitiv iz Požarevca, Cornix iz Banjaluke, The Synergy iz Tuzle, Navy ne obećava iz Beograda, Aleja velikana iz Beograda i GMO iz Zaječara, saopštili su organizatori.

Komisiju za izbor bendova činili su Milan Đurđević iz Nevernih beba, direktor Narodnog pozorišta Zoran Radmilović – Centra za kulturu Zaječar Vladimir Đuričić i rok novinarka i PR Gitarijade Jadranka Janković Nešić.

Na konkurs 52. Gitarijade, na kojoj je kao glavna zvezda još krajem prošle godine najavljen britanski rok veteran Bili Ajdol (Billy Idol), prijavilo se ukupno 68 demo bendova, a deset prijava je odbačeno kao neregurno, saopštio je predsednik Organizacionog odbora 52. Gitarijade i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Festivalski sajt je gitarijada.rs, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.