• Search form

05.12.2017 | 14:53

Srpsko-makedonska institucionalna saradnja

Srpsko-makedonska institucionalna saradnja

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije Aleksandar Gajović i pomoćnica ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije Ivana Dedić razgovarali su 5. decembra u Beogradu sa zamenikom ministra kulture Makedonije Vladimirom Lazovskim i ambasadorkom Makedonije u Srbiji Verom Jovanovskom Tipko o unapređenju saradnje u oblasti kulture kroz povezivanje nacionalnih institucija.

Sagovornici su se, kako je saopštilo Ministarstvo kulture, složili da saradnja institucija “već postoji i da se realizuje kroz razmenu programa, ali da svakako postoji prostor za njeno intenziviranje kroz uklјučivanje institucija u zajedničke projekte”.

Istaknuto je, kako je navedeno u saopštenju, i da Ministarstvo kulture i informisanja Srbije podržava putem konkursa u kontinuitetu projekte makedonske nacionalne manjine u oblasti kulture, kao i prevode dela srpskih autora na makedonski jezik.

Bilo je reči i o saradnji u okviru formata Kina i zemalјe Centralne i Istočne Evrope (16+1), imajući u vidu da je Makedonija dobila Centar za promociju kulture u okviru tog formata.

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću