• Search form

09.02.2018 | 14:25

Vukosavljević: Smrt Glogovca veliki gubitak

Vukosavljević: Smrt Glogovca veliki gubitak

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je 9. februara da je smrt Nebojše Glogovca “veliki gubitak za srpsku kulturu”, ističući da je bio ne samo veliki glumac, već i “umna ličnost sa stavom”, te da je “znao da odabere šta pripada njegovom umetničkom pozivu, a šta mu ne pripada”.

“Naprečac i preko reda, ostali smo bez Nebojše Glogovca, koji je bio u zenitu glumačke zrelosti. Umetnik širokog izražajnog raspona, žestok i senzibilan, tumač suptilnih dramskih nijansi i karakterni komičar osobitog načina”, naveo je Vukosavljević u telegramu saučešća koji je uputio porodici Glogovca u lično ime i u ime Ministarstva kulture i informisanja.

Glogovac je, kako je dodao Vukosavljević, svojim umećem svedočio da glumačka igra nije samo igra, nego zgusnuti trenutak života.

“Nebojšin zgusnuti trenutak prekratko je trajao, ali je ostavio trag u večnosti”, dodao je Vukosavljević, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Glogovac je preminuo 9. februara u 49. godini u Beogradu, posle kratke i teške bolesti.

Jugoslovensko dramsko pozorište, njegova matična scena, saopštilo je da je njegov odlazak tragičan i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpski teatar, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog podneblja.

Vreme komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeno.

(SEEcult.org)

ALL YOU NEED IS SOMEONE LIKE ME....
Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.