• Search form

17.05.2012 | 04:02

17. Ring Ring

17. Ring Ring

Festival Ring Ring, čije je 17. izdanje nedavno najavilo italijansko-japanski duo Paolo Angeli i Takumi Fukushima u prepunoj sali Kulturnog centra Rex u Beogradu, nudi od 17. do 21. maja seriju koncerata nesvakidašnje kvalitetne muzike i nekoliko radionica za mlade umetnike.

Festival počinje 17. maja u Rexu koncertom kvarteta Ultima Armonia, koji predstavlja ponovnu saradnju Borisa Kovača i Stevana Kovača Tyckmeyera. Na nagovor tima Ring Ringa, njih dvojica nastupaju zajedno prvi put posle 25 godina.

Potom će nastupiti El Infierno Musical, sastav koji čine muzičari iz Austrije, SAD i Australije. To će biti prvi, od ukupno tri nastupa saksofoniste Kena Vandermarka na 17. Ring Ringu.

Poznati džezer Mats Gustafsson ponovo je u Beogradu, nakon što je oduševio publiku prošlog septembra, svirajući sa sastavom Swedish Azz. Ovog puta nastupa sa triom Sonore, uz velikane kao što su Peter Brotzmann i Ken Vandermark, a beogradskoj publici priprema iznenađenje u vidu programa free/creative DJing - sa Vandermarkom imaće celonoćni nastup u Muzeju savremene umetnosti.

Među domaćim autorima koji nastupaju na 17. Ring Ringu su Svetlana Maraš koja će 19. maja takođe nastupiti u MSUB-u, te Nenad Marković koji će se 20. maja pridružiti Michelu Donedi, Jeromeu Noetingeru i Thomasu Lehnu.

Poslednje večeri nastupiće beogradski bend Fish in Oil, čiji se prvi album upravo pojavio u prodaji, a Festival će zatvoriti sastav norveško-švedski sastav Atomic 21. maja u Kolarčevoj zadužbini.

Karte za 17. Ring Ring u prodaji su u Kulturnom centru Rex po ceni od 350 dinara za jedno veče, odnosno 1.250 dinara za komplet.

Festival Ring Ring od 1996. godine svakog maja predstavlja najzanimljivije grupe i autore kreativne muzike iz celog sveta, uz veliku podršku koju daje domaćim muzičarima. Do sada je publika imala priliku da čuje više od 200 koncerata i muzičare iz čak 43 zemlje.

Nakon prošlogodišnjeg pomeranja u mesec april, ove godine festival se vraća u redovni termin sredinom maja, a biće održan na šest lokacija.

Festivalski sajt je http://ringring.rs, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

(SEEcult.org)

Plakat izlozbe Svetlost i tama simbola
Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.