• Search form

18.12.2018 | 11:22

ArtSample: Katarina Petrović i Nina Ivanović

ArtSample: Katarina Petrović i Nina Ivanović

Mlade umetnice Katarina Petrović i Nina Ivanović predstaviće se 18. decembra u Umetničkom prostoru U10 u Beogradu, u nastavku serijala razgovora ArtSample.

Katarina Petrović, koja trenutno izlaže u U10, i Nina Ivanović, razgovaraće od 18 sati sa publikom o uticajima na njihov rad - drugim umetnicima, teoretičarima, fenomenima…

Katarina Petrović je umetnica i istraživačica čiji se rad i stvaralaštvo odnosi na relacije umetnosti, nauke i humanističkih nauka, što pokazuje i njena aktuelna izložba u U10 “Srce tame”. Njeno istraživanje fokusirano je na proces postanka i pojam generativnosti, a u radu koristi medije kao što su tekst, jezik, zvuk i kod. Trenutno radi kao istraživačica i saradnica u centru za transdisciplinarna istraživanja Leo Apostel u Briselu.

Završila je master studije na ArtScience departmanu Kraljevskog konzervatorijuma i Kraljevske akademije umetnosti u Hagu, kao i osnovne i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, na smeru slikarstvo. Ko-inicijatorka je radio emisije Femkanje i projekta ArtScience Forum.

Članica je Stroom Den Haag centra, Trixie kolektiva i bila je član Rec Play improv ansambla za elektro-mehaničku muziku u Hagu od 2014 do 2016.

Nina Ivanović, rođena 1986. u Beogradu, diplomirala je 2010. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na smeru za slikarstvo. Od 2006. aktivno izlaže u zemlji i inostranstvu. Dva puta je nagrađivana za crtež -  2009. nagradom FLU i 2014. nagradom Fondacije Vladimira Veličkovića, a 2018. dobila je nagradu Oktobarskog salona.

Bila je član i izlagač u okviru organizacije nKA (Nezavisna kulturna asocijacija) od 2006. do 2010, a 2012. godine je sa još šestoro kolega osnovala Umetnički prostor U10.

Serijal razgovora ArtSample posvećen je mladim umetnicima, kandidatima za prestižnu nagradu “Dimitrije Bašičević Mangelos”.

(SEEcult.org)

Edinburgh Art, 1973, autor casopisa Moment Biljana Tomic
Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav