• Search form

12.11.2017 | 16:23

ArtSample: Nadežda Kirćanski i Gorana Bačevac

ArtSample: Nadežda Kirćanski i Gorana Bačevac

Mlade umetnice Nadežda Kirćanski i Gorana Bačevac predstaviće se 13. novembra u Remontu u Beogradu u nastavku serije razgovora ArtSample, u saradnji sa nagradom Mangelos.

Nadežda Kirćanski i Gorana Bačevac razgovaraće sa publikom od 19 sati o uticajima: drugim umetnicima, teoretičarima i uopšte fenomenima koji su uticali na njihov rad.

Nadežda Kirćanski (1992), rođena u Zrenjaninu, završila je osnovne i master akademske studije na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2017. godine. Prvu samostalnu izložbu ostvarila je 2016. godine u Kulturnom centru Zrenjanina.

Značajnije izložbe na kojima je učestvovala su: The Wrong Biennale – Prosthetic pavilion (onlajn izložba), regionalna izložba Banatski paviljon, Memorijal revolucije, Temišvar; Kada se drugi susreće sa drugim Drugim, Kulturni centar Beograda (2017); Inter/akcija, Dom omladine Beograda; 7 tačnih odgovora, Magacin u Kraljevića Marka, Beograd; Short cuts, Galerija Polet, Beograd (2016). Dobitnica je nagrade za skulpturu “Sreten Stojanović, profesor ALU” 2017. godine.

Gorana Bačevac (1992) završila je osnovne i master akademske studije na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2017.

Značajnije grupne izložbe na kojima je učestvovala su: Perspektive XXXIII, Nacionalna galerija, Beograd; Izložba radova nagrađenih studenata, Galerija FLU, Beograd; Kada se drugi susreće sa drugim Drugim, Kulturni centar Beograda; The Grand Tour Show, Kvaka 22, Beograd (2017); Inter/akcija, Galerija Doma omladine Beograda; 7 tačnih odgovora, Magacin u Kraljevića Marka, Beograd (2016). Dobitnica je nagrade za crtež “Stevan Knežević” 2017. godine.

(SEEcult.org)

Video
10.01.2018 | 23:55

VOĐENJE: Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU

Vođenje kroz izložbu Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti kojom je MSU u Beogradu otvoren u oktobru 2017. godine nakon desetogodišnje pauze zbog više puta započinjane i odlagane rekonstrukcije.