• Search form

04.12.2017 | 23:33

O arhitekturi

O arhitekturi

Međunarodna izložba “O arhitekturi 2017” biće otvrena 6. decembra u Galeriji nauke i tehnike SANU, uz istoimenu konferenciju, koju organizuje Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice – Strand.

Peta izložba i konferencija “O arhitekturi” obuhvata nekoliko tematskih celina: kompleksnost arhitekture; obnova gradova obnovom arhitekture; suočavanje sa budućnošću; digitalano doba – inovacije u arhitekturi, umetnosti, nauci i tehnologiji.

Izložba prati te tematske celine putem crteža, projekata, fotografije i dizajn-produkta.

Budući da je reč o takmičarskoj međunarodnoj izložbi radova, predstavnik međunarodnog žirija će otvaranja saopštiti imena nagrađenih.

Međunarodni žiri će dodeliti nagrade za mikro i makro dizajn.

Žiri čine kodirektor Studija Pop iz Škotske Cristian Suau, arhitekta i umetnica Nora Lefa sa Nacionalnog tehničkog univerziteta u Atini, Anastasios Tellios sa Aristotel univerziteta u Solunu, prof. Elif Ayiter sa Sabanci univerziteta u Istanbulu, arhitekta Wilfried van Winden, osnivač WAM architecten iz Delfta, prof. Stanko Gaković sa Instituta za umetnost u Hjustonu i Mitesh Dixit (predsednik), asistent na Sirakuza univerzitetu i osnivač Domain Office.

Sajt konferencije je strand.rs/2017/architecture

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću