• Search form

25.12.2017 | 13:05

Raspisan konkurs Gradovi u fokusu 2018.

Raspisan konkurs Gradovi u fokusu 2018.

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs “Gradovi u fokusu” za 2018. godinu, kojim se pruža prilika lokalnim samoupravama da “u značajnoj meri unaprede rad institucija kulture i tako utiču na poboljšanje kvaliteta života u lokalnim zajednicama”.

Konkurs je otvoren do 26. januara 2018. godine, a ne odnosi se na Beograd i Novi Sad – kao gradove koji imaju naprednu kulturnu infrastrukturu.

U cilju što uspešnijeg sprovođenja konkursa, odnosno da bi lokalne samouprave imale više vremena za raspisivanje javnih nabavki i efikasnu realizaciju odabranih projekata, Ministarstvo kulture i informisanja je prvi put raspisalo konkurs “Gradovi u fokusu” pre početka kalendarske godine na koju se odnosi, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve lokalne samouprave da “valjano i na vreme pripreme svu potrebnu dokumentaciju i uzmu učešće na konkursu čija je osnovna namera da podstakne razvoj lokalnih samouprava i doprinese decentralizaciji kulturnog života i ravanomernoj dostupnost kulturnih sadržaja svim građanima Srbije”.

U protekle dve godine na konkursima “Gradovi u fokusu” podržano je 16 projekata iz 16 gradova - Novog Bečeja, Kikinde, Zrenjanina, Kragujevca, Užica i Šapca u 2016. godini, te Bačke Palanke, Vlasotinca, Sremske Mitrovice, Šida, Vranja, Kraljeva, Bele Palanke, Mionice, Trstenika i Kučeva u 2017. godini. Sredstva su dodeljena u ukupnom iznosu od 291,9 miliona dinara.

Detalji o uslovima konkursa “Gradovi u fokusu” za 2018. godinu nalaze se na sajtu Ministarstva kulture i informisanja, kao i u rubrici Konkursi portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.