• Search form

06.02.2018 | 13:25

Stokholmski sindrom u Berlinu

Stokholmski sindrom u Berlinu

Psihološki triler “Berlinski sindrom” rediteljke Kejt Šortland, baziran na istoimenom romanu Melani Džusten iz 2011. godine, koji povezuje Stokhlomski sindrom kao psihološki pojam sa glavnim gradom Nemačke, imaće premijerne projekcije od 9 . do 11. februara u Domu omladine Beograda, a potom će biti u domaćim bioskopima, u distribuciji MegaCom Filma.

Berlinski sindrom” počinje kao uobičajen romantični film, ali se ubrzo pretvara u kompleksnu psihološku priču.

Radnja prati mladu australijsku turistkinju Kler, koja na ulicama Berlina upoznaje Endija, šarmantnog lokalca sa kojim se upušta u vezu na jednu noć. Kada se probudi nakon strastvene noći, Kler shvata da je Endi zaključao u stanu.

Odnos ta dva lika, koje igraju Tereza Palmer i Maks Rimelt, perverzno je intiman i abnormalno prirodan, navedeno je u najavi. Rediteljka eksplicitno i detaljno prikazuje degradiranje Klerine ličnosti i njene neobične psihološke promene u zatočeništvu.

Za razliku od mnogih filmova iste tematike, “Berlinski sindrom” stavlja psihološki profil žrtve u centar pažnje.

Premijerne projekcije u Velikoj sali DOB-a organizovane su u dva termina (19 i 21 sat), a film će na redovnom repertoaru bioskopa biti od 15. februara.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.