• Search form

02.11.2017 | 14:53

Kako napraviti kanagu

Kako napraviti kanagu

Muzej afričke umetnosti (MAU) u Beogradu organizuje svake nedelje do kraja godine nove tematske radionice za decu “Fantastične forme”, posvećene maski kanaga

Radionice uče decu osnovnim likovnim elementima koji se javlјaju na nekim od najlepših primera klasične zapadnoafričke umetnosti – maskama i skulpturi, koje su obuhvaćene stalnom postavkom MAU.

Radionice “Fantastične forme: kanaga” upoznaju mlade sa maskom naroda Dogon u Maliju. Te maske su simboli čitavog živog sveta koji okružuje lјude i koji je, prema legendama, nastanjen svim precima mitske prošlosti. Kao deo kostima – kada maska pleše – kanaga postaje simbol pokreta koji je proizveo vrhovni bog Ama kada je stvarao svet u prapočetku vremena.

Vođena stručnim timom, deca će na kreativnim radionicama, kroz film i priču, crtež i slikanje, imati priliku da naprave svoju masku kanaga.

Radionice se održavaju 5, 12, 19. i 26. novembra, te 3, 10, 17. i 24. decembr od 11 do 13 sati.

(SEEcult.org)

Video
14.03.2018 | 20:55

Incidenti koji postaju pravilo

Kako je nestao Kulturni centar Požega i da li se taj i slični slučajevi mogu posmatrati kao incidenti u kulturi u Srbiji ili postaju pravilo – bila je tema diskusije održane 13.