• Search form

12.11.2017 | 12:43

Nagrada Eurimaža Mariji Stojnić u Solunu

Nagrada Eurimaža Mariji Stojnić u Solunu

Projekat dokumentarnog filma “Govori da bih te videoMarije Stojnić iz Srbije proglašen je najboljim u programu “Agora: Work in Progress” 58. Međunarodnog filmskog festivala u Solunu, gde je dobio nagradu Eurimaža u iznosu do 50.000 evra.

Za nagradu “Eurimages Lab Project Award” na 58. TIFF-u takmičilo se 11 projekata, a projekat filma “Govori da bih te video” proglašen je najboljim zato što je procenjeno da je u pitanju film koji će pomeriti granice filmskog izraza i doprineti obnovi evropskog filma, saopštio je Filmski centar Srbije.

Govori da bih te video” nastaje kao srpsko-hrvatska koprodukcija u režiji Marije Stojnić, koja je i producent sa Milošem Ivanovićem, dok su koproducenti su Tibor Keser i Vanja Jambrović.

Projekat tog filma dobio je ranije ove godine nagradu “ZagrebDox PRO”.

Marija Stojnić i Miloš Ivanović, uz još šestoro srpskih dokumentarista, sredinom novembra će pohađati program “Akademija” na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdmu (IDFA).

Postavljen na granicu između opservacijskog dokumentarnog filma i zvučnog eksperimenta, “Govori da bih te video” je omaž stvaraocima i slušaocima kulturnog, umetničkog, naučnog i dramskog programa Radio Beograda, kao jedine radio stanice u zemlji koja emituje takvu vrstu programa.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.