• Search form

18.05.2018 | 14:35

Saradnja Ministarstva kulture i FON-a

Saradnja Ministarstva kulture i FON-a

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Fakultet organizacionih nauka u Beogradu najavili su saradnju na istraživačko-razvojnim projektima i razvoju informacionog sistema kulture.

Sporazum o saradnji dve institucije, kako je saopštilo Ministarstvo, trebalo bi da značajno doprinese procesu digitalizacije u ustanovama kulture, a samim tim i boljoj dostupnosti i vidljivosti kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture Aleksanadar Gajović, koji je potpisao Sporzum sa dekanom FON-a prof. dr Milijom Suknovićem, izjavio je da je to “Sporazum strategije, vizije i budućnosti”.

Gajović je dodao da je dobro to što su partneri dve instutucije i da je njihovo povezivanje na obostranu korist, navedeno je u saopštenju.

Dekan FON-a smatra da je potpisivanje Sporazuma dobar okvir za uključivanje nastavnika i saradnika tog fakulteta u projekte koje bude radilo Ministarstvo kulture i informisanja, kao i da je dobra polazna osnova da studenti realizuju stručnu praksu koja je obavezan deo studija.

Nakon potpisivanja Sporazuma, predstavnici Ministarstva su sa domaćinima obišli istraživačko-razvojni centar FON-a u kojem će se sprovoditi zajednički projekti.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.